ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η ενδοσκοπική χειρουργική δίνει σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις για τις παθήσεις της μύτης και των παραρρινίων (ιγμόρεια, ηθμοειδή, σφηνοειδή και μετωπιαίο κόλπο), της βάσης του κρανίου και ορισμένες φορές του εγκεφάλου.

Παθήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν: χρόνιες ή οι υποτροπιάζουσες παραρινοκολπίτιδες – ιγμορίτιδες, πολύποδες της μύτης, βλεννογονοκήλες, ρινορραγίες, καλοήθεις όγκοι της μύτης (και υπό ορισμένες προϋποθέσεις κακοήθεις όγκοι), ορισμένες  μορφές  κεφαλαλγίας, παθήσεις της βάσης του κρανίου (ρινόρροια,  εγκεφαλοκήλη, όγκοι υποφύσεως, κ.α..) ή του οφθαλμικού κόγχου και του δακρυϊκού ασκού. 

Η ενδοσκοπική χειρουργική έχει μετατρέψει τις παραδοσιακές βαριές αντίστοιχες εγχειρήσεις σε απλές διαδικασίες μιας ημέρας. Πολλές παθήσεις που μέχρι τώρα χρειαζόταν βαριές και επώδυνες επεμβάσεις, με αρκετές ημέρες νοσηλείας, αντιμετωπίζονται τώρα ανώδυνα, χωρίς εξωτερικές ουλές, χωρίς γάζες στη μύτη και μένοντας στο νοσοκομείο το πολύ ένα 24ωρο. Επειδή η επέμβαση γίνεται μέσα από τα ρουθούνια, δεν υπάρχουν εξωτερικές τομές και ουλές.

Η σύγχρονη τεχνολογία σε συνδυασμό με την εμπειρία του χειρουργού, έχει αυξήσει την αποτελεσματικότητα της επέμβασης, ενώ συγχρόνως έχει μειώσει στο ελάχιστο την πιθανότητα επιπλοκών.

Με τη βοήθεια των ενδοσκοπίων και ειδικής βιντεοκάμερας υψηλής ανάλυσης γίνεται δυνατή  η διείσδυση μέσα στις στενές και δαιδαλώδεις ρινικές κοιλότητες και η αφαίρεση με ασφάλεια και ακρίβεια  όλης της παθολογίας, χωρίς να προκληθεί βλάβη στους φυσιολογικούς γειτονικούς ιστούς.

Στην επέμβαση χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία μικροχειρουργικής και συσκευές μικροεκτομής (shavers), που επιτρέπουν την αφαίρεση της παθολογίας με την ελάχιστη βλάβη στους υγιείς ιστούς (Λειτουργική Ενδοσκοπική Χειρουργική FESS).

Στη μέγιστη ακρίβεια και συνεπώς αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της επέμβασης συμβάλλει σημαντικά η «διεγχειρητική πλοήγηση» (Navigation) με τη βοήθεια σύγχρονου ειδικού εξοπλισμού  ο οποίος, συνδυάζοντας τα ευρήματα της ειδικής προεγχειρητικής αξονικής τομογραφίας και της ενδοσκοπικής διεγχειρητικής εικόνας, προβάλλει τα ειδικά εργαλεία μέσα στην αξονική τομογραφία του ασθενούς σε πραγματικό χρόνο την ώρα της εγχείρησης, επιτρέποντας ανά πάσα στιγμή την  γνώση της ακριβής θέσης μέσα στο δαιδαλώδες πεδίο των ρινικών κοιλοτήτων και της βάσης του κρανίου.

Τελευταία, με τη χρήση μικρού «μπαλονιού διάτασης» των στομίων των παραρρινίων, η παρέμβαση είναι ακόμα λιγότερο επεμβατική και εντελώς μέσα στο πνεύμα της Λειτουργικής Μικροχειρουργικής : «όσο το δυνατόν λιγότερη παρέμβαση».

ΣΚΟΛΙΩΣΗ ΡΙΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ – ΠΟΛΥΠΟΔΑΣ ΡΙΝΟΣ

ΑΒΟΥΡΗΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΩΡΛ – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος
Βασιλέως Γεωργίου Β’ 8 & Βούλγαρη
Τ.Κ. 185 34, Πειραιάς
Τηλ.-Fax: 210 41 30 589
Τηλ.: 210 4807136 (Νοσοκομείο METROPOLITAN)
Κιν.: 6945 85 74 69
E-mail: inavouris@orl-peiraias.gr
inavouris@hotmail.com Δυνατότητα πληρωμής με:


cards